Amerikaans visum VS

Reizen naar de Verenigde Staten van Amerika

Voor reizen naar de Verenigde Staten van Amerika moet u op de hoogte zijn van de laatste vereisten. U dient contact op te nemen met de Amerikaanse ambassade voor actuele informatie over de situatie. Regelgeving met betrekking tot buitenlanders die naar de VS reizen, veranderen vaak in korte tijd.

De Ambassade van de Verenigde Staten

De missie van de Amerikaanse ambassade is verantwoordelijk voor de betrekkingen tussen de Verenigde Staten en Nederland. Ze werken actief aan het bevorderen van de samenwerking voor verschillende internationale doeleinden om de VS te verbeteren

De Amerikaanse ambassade is in alle landen van de EU aanwezig als een sterke internationale partner voor economische doelen.

De Amerikaanse ambassade in Den Haag heeft geen consulaire afdeling. Er is een Amerikaans consulaat in Amsterdam dat diensten verleent aan de Amerikaanse bevolking in Nederland.

Amerikaanse ambassade in Nederland

John Adamspark 1, 2244 BZ Wassenaar. Telefoon: +31 70 310-2209

COVID-19: bijgewerkte informatie over reizen naar de VS

De Amerikaanse regering heeft in november 2021 een nieuw internationaal vliegreisbeleid aangekondigd met betrekking tot de volksgezondheid. De buitenlandse reizigers naar de VS zouden toestemming krijgen om het land binnen te komen als ze volledig zijn gevaccineerd en met een bewijs van vaccinatiestatus voordat ze aan boord van een vliegtuig gaan om naar de VS te vliegen. Alle volledig gevaccineerde luchtreizigers moeten nog steeds documentatie hebben over een recente negatieve virale test voordat ze aan boord gaan.