Elektronisch systeem voor reistoestemming

ESTA is een elektronische reistoestemming om de Verenigde Staten binnen te komen. Het is verplicht als u over zee of per vliegtuig aankomt, ook als u op doorreis bent door de Verenigde Staten. Dit verzoek werd ingediend om de procedures voor het binnenkomen van de Verenigde Staten voor onderdanen van de 40 landen die lid zijn van het Waiver Visa Program te vergemakkelijken.

ESTA-verzoeken vallen onder de verantwoordelijkheid van het Amerikaanse ministerie van Binnenlandse Veiligheid (DHS), dat de interne veiligheid van de Verenigde Staten beheert. Aan de andere kant, ondanks uw ESTA-autorisatie die is gevalideerd door het DHS, kan alleen de douane u bij het uitstappen van het vliegtuig Amerikaans grondgebied binnenlaten.

ESTA geldigheidsperiode

De ESTA-vergunning is twee jaar geldig vanaf de datum van afgifte. Anderzijds verbindt u zich ertoe om elke wijziging in uw situatie over de periode van 2 jaar te melden, in het bijzonder bij wijziging van de burgerlijke staat, juridische en medische geschiedenis. Als de geldigheid van uw paspoort in deze twee jaar verloopt, vervalt uw machtiging, dan moet u een nieuwe aanvraag indienen.

Raak niet in paniek als uw ESTA-autorisatie verloopt tijdens uw reis, u kunt eindigen en naar huis terugkeren omdat de autorisatie alleen nodig is om Amerikaans grondgebied te betreden, maar niet om het te verlaten.

Wees voorzichtig, zelfs als uw ESTA-toestemming twee jaar geldig is, kunt u niet langer dan 90 dagen in de Verenigde Staten blijven. Houd er ook rekening mee dat als u op de dag van vertrek niet in het bezit bent van een geldige ESTA op de luchthaven, uw instapkaart niet kan worden bewerkt, u kunt dan niet aan boord van het vliegtuig.

Als u langer dan 90 dagen wilt blijven, moet u een Amerikaanse visumaanvraag indienen.

Worden kinderen getroffen door ESTA

Alle onderdanen van VWP worden beïnvloed door de ESTA-aanvraag, ongeacht hun leeftijd. Ook minderjarige kinderen maken zich dus zorgen en moeten in het bezit zijn van een reistoestemming. Merk op dat voor de ouder die niet dezelfde naam draagt als het kind met wie hij reist, hij het familieboekje moet hebben. Met betrekking tot schoolreizen moet ook een specifieke machtiging in het bezit zijn van de reiziger.

ESTA aanvragen

Voor een aanvraag hoeft u niet naar de ambassade te komen. Om een efficiënte en snelle behandeling te garanderen, wordt het proces alleen uitgevoerd via internet op https://esta.cbp.dhs.gov/.

Wat is de prijs van ESTA

De kosten voor het verwerken van de ESTA-aanvraag zijn sinds mei 2022 vastgesteld op $21. Deze kosten zijn opgedeeld in twee delen:

Als je verzoek wordt geweigerd, krijg je $17 terugbetaald.

Hoe kan ik mijn ESTA-aanvraag betalen?

Het ESTA-verzoek is 100% elektronisch, daarom moet de betaling met een creditcard op de beveiligde site worden gedaan. Deze gedematerialiseerde aanpak heeft tot doel een snelle verwerking te garanderen.